Некатегоризовано

Održavanje i čišćenje WPC dekinga

WPC deking ne zahteva posebnu pažnju zimi jer je univerzalni deking koji se odlično ponaša u bilo koje doba godine. Ukoliko izaberete bilo koji WPC deking iz naše ponude možete biti sigurni da će vaša terasa idealno prezimiti zimu – uz naše dekinge dobijate i 15 godina garancije.

Obratite pažnju kad dođe zima:

  • Prilikom pranja terase ne treba koristiti sredstva koja sadrže hlor ili aceton.
  • Ako se stvorio led ne treba polivati terasu toplom vodom ili sredstvima za odleđivanje jer to može da naškodi deking površinama.
  • Za čišćenje leda i snega najbolje je koristiti plastične lopatice ili metle (ni u kom slučaju ne koristiti metalne lopate, četke ili žice za čišćenje).
  • Odmah nakon otapanja snega ili leda, terasu je potrebno očistiti vodom.

Najbolje sredstvo za čišćenje WPC dekinga – jednostavno voda!

Standardno čišćenje – čak i WPC podne daske s vremena na vreme treba da se očiste.

Na otvorenom prostoru mogu se nakupiti razne naslage od prljavštine, polena, prašine. Zagađenje vazduha takođe može uticati na čistoću dekinga. Prašina na deking površinama se ne primećuje mnogo, kao na primer na automobilu, ali je ipak treba uklanjati u redovnim intervalima kako bi se obezbedila trajno čista i lepa površina.

Najbolje sredstvo za lako i temeljno čišćenje je voda! Preporučujemo redovno čišćenje crevom za vodu ili peračem.
Trajno lepog izgleda i lak za negu Premium Coffee Brown model mozete pogledati u kategoriji professional.

Čišćenje specijalnih mrlja na WPC deking površinama

Ulje i mast

U slučaju mrlja od ulja i masti potrebno je odmah očistiti površinu sa deterdžentom za odmašćivanje. Površinu na kojoj se mrlja nalazi možete obrisati i mekanom četkom.

Šta može oštetiti WPC deking površine?

Mrlje od rđe, buđ koja raste na WPC deking površinama, nepravilna nega, hemikalije i grube četke mogu oštetiti WPC deking površine. Uz minimalnu negu i održavanje možete izbeći neprijatne situacije.

Trik kako da vratite prvobitni sjaj vašoj staroj deking podlozi:

Sve što vam je potrebno za čišćenje vašeg dekinga je malo sapuna, vode, sirćeta i sode bikarbone (za slučajeve buđi) i mekana četka za uklanjanje prljavštine. Posle ovakvog čišćenja vaša deking površina će vratiti prvobitan sjaj.

Prednosti i otpornost naših deking proizvoda uz koje pružamo i 15 godina garancije